Lijkt het je leuk om zelf te gaan duiken?

Duiken is leuk! Hoe komt het anders dat zoveel mensen plezier beleven aan de duiksport?

Elk begin gaat gepaard met aarzeling en de een heeft soms wat meer tijd nodig dan de ander. Maar… iedereen kan het leren en daarbij wordt je goed begeleid door ervaren instructeurs. Als je zeker wilt weten of duiken wel iets voor jou is, maak dan eerst een proefduik voordat je begint aan de cursus.

Een proefduik, ook wel introductieduik, bestaat uit een gedeelte theorie en één uur praktijk in het zwembad.opleiding 1

Tijdens de theorie krijg je een uitleg over wat duiken inhoudt, waar je je aan dient te houden en de begrippen worden besproken. Als je alles hebt begrepen vul je een eigen verklaring en een gezondheidsverklaring in. Dan weet je dat je veilig onder water kunt en de instructeurs en begeleiders weten wie ze mee onderwater krijgen.

Bij het zwembad wordt je voorzien van de uitrusting en ga je te water. In kleine groepjes ga je enkele oefeningen doen die besproken zijn tijdens de theorieles. Deze oefeningen zullen plaatsvinden in het ondiepe gedeelte van het zwembad. Eenmaal gewend aan het gevoel onder water zul je al snel naar het diepere gedeelte gaan. Mocht je problemen hebben met sommige oefeningen dan zal apart, één op één de oefeningen nog eens rustig met je worden geoefend. Maar het belangrijkste tijdens zo'n introductieduik is : alles mag, niets hoeft… het moet leuk zijn! Na afloop praten we meestal nog even bij in de kantine.


De kosten van een introductieduik zijn € 15,00

Als het je wat lijkt om een introductieduik te maken, neem dan contact met ons op door het volgende formulier in te vullen. Voor  meer informatie mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Je duikbrevet halen, waarom eigenlijk?

Met het halen van je 1* (open water) duikbrevet leer je hoe je veilig kunt duiken. Daarnaast heb je bijvoorbeeld een duikbrevet nodig als je op vakantie uitrusting wilt huren of een duikfles wil laten vullen. Tijdens je duikcursus je leer je alle basisvaardigheden die nodig zijn om zelfstandig te duiken. Uiteraard is het verstandig en soms zelfs vereist om met name op onbekende duikstekken met een ervarener duiker als buddy mee te duiken.

Wat leer ik?

In de cursus leer je alle beginselen van de duiksport.

De cursus bestaat uit 3 modules, wat betekent dat je stap voor stap leert duiken.

Kennisontwikkeling

Je leert zaken over het effect van druk op je lichaam, hoe je voor jou de beste uitrusting kunt uitkiezen, en waar je rekening mee moet houden bij het plannen van een duik.

Zwembadsessies

Het zwembad is een veilige gecontroleerde omgeving. Hier leer je onder toezicht van je instructeur de basisvaardigheden van het duiken. Zo leer jij je duikset in elkaar te zetten, water te verwijderen uit je masker (onder water) en nog veel meer.

Buitenwater

Het buitenwater! Daar komt alles samen. Je gaat samen met je instructeur en je buddy’s duiken in een plas in Nederland. Afhankelijk van de duikstek kun je duiken tussen de vissen, kreeftjes en waterplanten. Een totaal andere wereld gaat voor je open! In het buitenwater moet je laten zien wat je in het zwembad geleerd hebt.


Welke opleidingen zijn bij Delta Duikteam mogelijk:clusius2

1* duiker (open water diver)

2* duiker (advanced open water diver)

3* duiker (dive master)

Diverse specialisaties (rescue duiker / specialisatie redden)

DAN opleidingen

IAHD gehandicapten opleidingen

1* duiker (open water diver)

In de cursus 1* duiker leer je de basisvaardigheden van het duiken aan. Je leert omgaan met de apparatuur, je duikbril leegblazen, veilig een opstijging maken en uittrimmen onder water. Met een 1* brevet mag je tot 20 meter diepte duiken in niet stromend water. De cursus bestaat uit 6 theorielessen, 6 zwembadlessen en 5 buiten duiken. De minimumleeftijd voor deelname is 14 jaar. Lijkt het je leuk om hier aan mee te doen maak dan een afspraak met ons via het volgende formulier voor meer info Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

2* duiker (advanced open water diver)

Direct na het behalen van het 1* brevet of na verloop van tijd, kan de opleiding 2* duiker worden gevolgd. Onderdelen van de 2* cursus zijn nachtduiken, duiken in getijdenwater (Oosterschelde), redden, diep duiken, onderwater biologie en oriëntatie. De cursus bestaat uit 5 theorielessen, 3 zwembadlessen en 9 buiten duiken. Een 2* duiker mag alle duiken maken waarvoor hij is opgeleid tot een diepte van 30 meter. Minimumleeftijd: 16 jaar. Lijkt het je leuk om hier aan mee te doen maak dan een afspraak met ons via het volgende formulier. Voor meer informatie en vragen mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

3* duiker (dive master)

Een 3* duiker is na het behalen van het brevet in staat een onervaren duiker te begeleiden. Daarnaast leert hij over decompressieduiken en omgaan met een decompressiecomputer. Onderdeel van de opleiding is het veilig organiseren van een duik in buiten water. Voorwaarde voor het volgen van deze cursus is het in het bezit zijn van een 2* brevet en de specialisatie Redden. Minimumleeftijd is 18 jaar. Lijkt het je leuk om hier aan mee te doen maak dan een afspraak met ons via het volgende formulier. Heb je meer vragen mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Specialisaties

Na het behalen van je duikbrevet(ten) kun je ook deelnemen aan de diverse specialisaties. Onder andere kunnen dit zijn: onderwater biologie of fotografie, nachtduiken, droogpak duiken, onderwater oriëntatie, wrakduiken, nitrox, decompressie duiken, IJsduiken, redden etc. De verschillende specialisatie kennen allemaal een eigen instroomeis. Zo kun je al aan diverse specialisaties mee doen na het halen van je 1* brevet. Afhankelijk van de specialisatie die je wilt doen worden de eisen voor de instroom bepaald. Lijkt het je leuk om hier aan mee te doen maak dan een afspraak met ons via het volgende formulier. Heb je nog vragen mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Kosten

Duiken is een sport waarbij veiligheid voorop moet staan en niet de laagste prijs. Het uitgangspunt is dat de opleidingen kostendekkend gegeven worden. Wij gaan daarom niet stunten met prijzen maar ons streven zal altijd zijn dat de kosten zo laag mogelijk te houden. Als u meer informatie hierover wilt stuurt u gerust een mailtje met uw vragen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. dan informeren wij u graag.

Waarom opleidingen van de NOB?

De NOB (Nederlandse Onderwatersport Bond) is de grootste bond in Nederland die de belangen van onderwatersporters behartigt. Ze maken zich sterk voor het aanleggen van goede voorzieningen op duikstekken. Als je er voor kiest om lid te worden van de NOB steun je daarmee voor een paar tientjes paar jaar deze organisatie en ontvang je het glossy magazine Onderwatersport en ben je collectief verzekerd. De NOB is net als de andere organisaties aangesloten bij de CMAS. Brevetten van de CMAS worden wereldwijd erkend. Je kunt dan ook overal ter wereld met onze brevetten duiken.

Delta Duikteam verzorgt duikopleidingen volgens de methode van de NOB en PADI. Naast de deze brevetten zijn er ook mogelijkheden om via Deltaduikteam een IAHD of DAN brevet te halen.

Duikers met een duikbrevet van een andere organisatie kunnen bij ons gemakkelijk instromen. Vergelijkbare brevetten worden over en weer erkend. Wel maken we altijd een proefduik om te zien of je daadwerkelijk de vaardigheden beheerst.

Geïnteresseerd in een opleiding bij Delta Duikteam?

Lijkt het je leuk om een opleiding te gaan volgen bij Delta Duikteam vul dan onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Heb je nog vragen stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .


Informatie Aanvraagformulier Duikopleidingen

Verkeerde invoer
Verkeerde invoer
Verkeerde invoer



Verkeerde invoer
Verkeerde invoer
Verkeerde invoer
Ongeldige invoer