Paasduik 2018

Wat een prut weer! En dat de hele dag :-(paasduik 2018 06
Maar toch verscheen iedereen opgewekt op de duikstek. O nee, op één iemand na, die stond bij een andere duikstek, zo jammer….
Wat een gezellige drukte, zo’n grote opkomst zo vroeg in het jaar dat voorspeld veel goeds.
Ook een paar kantblijvers is altijd prettig, om de warme dranken klaar te zetten om de verkleumde duikertjes weer op te warmen.

Eerst maar eens het zetje opbouwen, en daar gaat het al mis, octopus blijft blazen, grrr.
Nog maar eens proberen, maar weer blijft ie blazen…. Na zes pogingen heel hard ‘help’ roepen, ook dat helpt niet… Dan maar zonder octopus als mijn buddy dat oké vind.

paasduik 2018 03


Mijn buddy is kuiken en ik ben het haasje. Kuiken staat al te trappelen van ongeduld. Op zijn wiebelige oranje pootjes met een groots geel lijf staat ie voor mijn neus. Ik moet door al dat geneuzel nog beginnen met het hazenpak over mijn droogpak te aan te trekken. Na nog een paar keer ‘help’ te hebben geroepen ben ik ook zo ver. Wat een gestuntel, hopelijk is het eenmaal in het water beter. Kuiken heeft genummerde eitjes mee, die gaat hij uitdelen aan ieder die langs komt onder water.
Dit is wel een heel lui baantje, stil blijven liggen tot er wat bekends in de buurt komt en dan een beetje rondjes draaien met een lamp, dat kan ik.
Iedereen heeft ons gevonden! Kon ook bijna niet missen als je vlak voor de uitgang ligt en dat van te voren ook aan iedereen vertelt ;-).
Kuiken begon ook al hard te bibberen onder water dus die was blij dat ie er uit mocht.

Op de kant mocht iedereen zijn ei inleveren en een kadootje pakken. Met soep, koffie en thee was iedereen weer opgewarmd en bleven we nog lekker na kleppen.
Wat een lekker daggie was het weer! 

Klik hier voor meer foto's van de Paasduik