Agenda

Lid worden van Delta Duikteam

Delta Shop

Delta Duikteam jas

deltajasjes

 

Wie wil er nou niet zo'n mooie Delta Duikteam jas.

Nog steeds verkrijgbaar. Slechts € 10,-
in de maten M/L/XL/XXL
Interesse? bestuur

Wie is er online

We hebben 55 gasten en geen leden online

DELTA logo transparant

Verslag Zeelandweekend 2018

Zeelandweekend 2018

Vrijdagochtend, 05.00 uur gaat de wekker…..Zeeland 2018 01k
Het tij is gunstig en dan moet je er wat voor over hebben om op tijd bij de Zeelandbrug te zijn.
Zullen we nu eindelijk eens een schitterende duik gaan maken bij Zeelandbrug? De duiken tot nu toe daar waren allemaal met matig tot slecht zicht.
Bijna geen stroming, dit moet geweldig worden.
Het is gelukt, we zijn lekker vroeg bij de brug, op vrijdag is het ook niet zo mega druk dus we staan vooraan. Spullen optuigen, inmiddels zijn twee anderen ook gearriveerd dus ff kwekken en dan te water. Wat een slecht zicht! Weinig stroming, dat klopt, maar het zicht is met een meter niet best te noemen. Zo jammer…..

Flessen vullen en door naar Klap, meteen de spullen lozen, wat een volksverhuizing iedere keer.
Tweede duik is Den Osse Nieuwe Kerkweg, we zijn inmiddels met z’n zessen. Eerst even wat eten bij ‘even pauze’, het is mooi geworden na de verbouwing. Dit is ook zo’n drukke stek in het weekend dus het beste om hier op vrijdag heen te gaan. Ondiepe duik gemaakt met prima zicht.

Terug naar Klap, waar we allemaal bij elkaar komen. We horen de verhalen van anderen aan met een duik bij Bergsediepsluis met matig zicht en een duik bij Zeeland 2018 02kZeelandbrug buiten het tij met veel beter zicht dan dat wij hadden. (’s avonds was het nog beter met zo’n 10 meter zicht)
’s Avonds genieten we met z’n allen van een heerlijke chinese tomatensoep volgens een oud recept (met appelmoes ving ik op??).
Bij gebrek aan een vuurkorf werd er fikkie gestookt in de BBQ, als het maar warm is;-)

Zaterdagochtend gingen we na een heerlijk ontbijt met z’n allen naar Zoetersbout. Leuke duik gemaakt, maar niet iedereen bleek al te water te zijn geweest. Een aantal wachten nog op de laatste die nog zou arriveren en stelde de duik even uit. De groep viel dus weer uiteen want de liefhebbers voor een middagduik gingen er weer vandoor.
Bij de tweede duik had iedereen weer een andere voorkeur, wij gingen naar het koepeltje. Helaas konden we niet echt dichtbij parkeren dus het werd een lange wandeling, pff. Op de terugweg kozen we ervoor om onder de vaargeul door te gaan, met nog genoeg lucht in de flesjes was dat een makkelijke keuze. Het blijft een mooie duikstek maar zo lastig te bereiken….

’s Avonds barbecuen, sommigen hadden nog het idee een avondduik te maken maar zagen daar maar van af. Veel te gezellig bij Klap! Dikke sigaren werden tevoorschijn getoverd en zelf de jeu de boules ballen kwamen te voorschijn. Wat een feest;-)

Zeeland 2018 03kDe volgende ochtend BRAND, BRAND, BRAND. Iedereen die nog zat te suffen was meteen klaarwakker, het brandalarm ging af, wat een K herrie! Arme hond Tommie helemaal van slag. Tja, eieren bakken is niet zomaar wat…. Na het ontbijt verzamelen voor de groepsfoto. We hebben allemaal een DDT t-shirt gekregen en dat moet worden vastgelegd.
We nemen afscheid, iedereen kiest nog een leuke duikstek uit voor het laatste duikje van het weekend. Wij gaan naar het Dolfijntje, mooie stek om meteen daarna door te rijden. Wat een verassend leuke duik hadden we! Grote platvis, wel 40 cm door mijn bril. En een grote zeenaald die mooi voor de foto bleef liggen.

Op de terugweg kwamen er nog wat berichtjes over verloren pak en vergeten jas. Gelukkig is alles terecht en hoeft niemand weer terug naar Zeeland om het op te halen.

Dank voor de geweldige catering en weer een geweldig Zeelandweekend!

DZNZeeland 2018 04k

Facebook