Bootduik Spiegelplas

Dit jaar een keer geen bootduik in Vinkeveen maar in de Spiegelplas bij Nederhorst Den Berg.Bootduik Spiegelpolder 2019
Vereniging GOV Bussum heeft een eigen boot en wij mogen mee voor een duik. We verzamelen op de parkeerplaats waar ook voor de kantduiken geparkeerd wordt, alleen stappen we nu aan het begin van de parkeerplaats op de boot. Dat scheelt effe een hele zware wandeling die normaal met kantduiken gemaakt moet worden. Na wat gesteggel of je nu wel of niet vóór een np bord mag parkeren heeft iedereen een plekje gevonden. Omkleden en de spullen aan boord heizen. Onze schipper, David, geeft uitleg over de boot en verteld over de knutjes die er nu in grote getale zijn. We bespreken waar we naar toe gaan, dat wordt de wrakken route.
We varen richting een zandstrandje en gaan voor anker. David geeft nog een korte briefing en we plonsen te water. Het zicht is goed en de route is leuk. Er liggen een aantal wrakken en verderop liggen nog een heleboel heipalen. We hebben vele grondels gezien en twee witte krabben, er is ook een snoek gespot door andere buddyparen. Het was een geslaagde duik.
Weer terug op de parkeerplaats hebben we nog lekker nagezeten met koffie/thee, chocomel en fris, cake en hotdogs, speciaal bereid door onze super chefkok. Ook David bleef nog even mee genieten, wat een gezellige vent!

De volgende dag, JEUK! helemaal lekgeprikt door die knutjes:-(

DZN