Agenda

Lid worden van Delta Duikteam

Wie is er online

We hebben 134 gasten en geen leden online

DELTA logo transparant

Verslag Zeeland-Weekend 2019

FEESTJE IN ZEELAND

 

Ons jaarlijks weekendje Zeeland is weer achter de rug. Helaas…. want wat was het leuk!
Dit jaar zaten we op een camping met kleinere chalets in plaats van één groot huis. Dat was wel jammer want was altijd super leuk in één huis. Maar dit was toch ook wel super te noemen. Met een grote partytent bij het achterste chalet konden we toch nog met z’n allen bij elkaar zitten. De camping was zo klein dat ook het chalet dat wat later was bijgeboekt heel dichtbij stond. Grote spoelbakken aanwezig en bij elk chalet grote rekken om nat spul op te hangen. Aangezien wij de club van de natte droogpakken zijn was dat heel welkom. En een schuurtje met nog meer hangplekken voor ’s nachts. Perfect plekje dus.
5 leden waren al een paar dagen eerder heen gegaan, deze hebben wel een preek aan moeten horen omdat er niet meer dan 4 man in 1 chalet mocht. Toen wij op vrijdag arriveerde kregen we nog wel even duidelijk te horen wat wel en niet mocht;-)
Uiteindelijk mocht er heel veel wel!
Op vrijdagavond hadden we eten besteld en zaterdagavond hadden we een bbq. Gelukkig zat het weer mee en konden we lekker met z’n allen buiten blijven. Onderwijl kijkend hoe de zwaluwen op vrijdag begonnen met kleien op de muur en op zaterdag het nest in gebruik namen, hoe kunstig.

zeeland 2019 03

Voordat vrijdagmiddag de eerste clubduik op het programma stond hebben we eerst nog met z’n tweeën een duikje bij Frans Kokrif gemaakt. Hoe heerlijk rustig is het op vrijdag op deze plek. Zo weinig duikers in het water maar helaas werden we toch overvaren. Hoe is het toch mogelijk….
De reefbol’s waren weer schitterend begroeid en het zonnetje scheen mooi door het water. Heerlijk relax duikje. Op naar de Nieuwe Kerkweg waar we de rest troffen met de lunch. Ook hier lekker rustig, een hele lege steiger aantreffen gebeurt hier niet vaak.
Het zonnetje was al zo warm dat de niet-duikers de schaduw opzochten, heerlijk.


zeeland 2019 01

’s Avonds een wandeling van de camping naar het Dolfijntje, waar nog een groepje te water ging. Tijdens de wandeling langs het koepeltje gelopen. Hierbij staat een informatie bord waar het koepeltje voor diende en hoelang het in gebruik is geweest. Na een brand is het toch weer hersteld hoewel het niet meer wordt gebruikt.

zeeland 2019 02

Zaterdagochtend gingen we naar Zoetersbout. Zuchtend de dijk over en dan tot je schrik zien dat je in de rij moet staan om het water in te kunnen. Het lijkt de Mount Everest wel! Alleen in plaats van bevroren door de kou raak je bevangen door de hitte. Het was wel weer een schitterende duik met vele spookkreeftjes en er is zelfs een snotolfje gespot.
Daarna viel de groep uiteen, waar een deel eerst ging lunchen en een deel meteen een tweede duik ging maken bij Den Osse Haven. Toen deel twee het water in ging kwam deel één er net uit. Deel één ging daarna voor duik drie en deel twee viel uiteen, er moest toch ook nog geshopt worden.

zeeland 2019 04

Zondagochtend was het tijd voor de laatste duik. In eerste instantie was het de bedoeling om met z’n allen naar Frans Kokrif te gaan. Dit zou wel vrij uniek zijn omdat de meeste jaren ieder zijn eigen weg gaat op zondag. Nu ging het uiteindelijk ook niet door omdat een aantal koos voor het rustigere Gemaal. Wel kwam iedereen na afloop nog even langs bij Kokrif om afscheid te nemen.

Het was weer een zeer geslaagd Zeelandweekend!

DZN

Facebook