Agenda
Krabbelschrift
Delta Shop
Wie is online
We hebben 38 gasten online
2015 Delta Duikteam 25 jaar

Logo DDT25

Home

KERSTDUIK 2016

 geestmerambacht
Ook dit jaar staat er weer een kerstduik op de planning. 
Aangezien het vorig jaar super tof was gaan we dit jaar op herhaling.
We gaan ons duikje maken in het geestnerambacht aan de zuidzijde kleine parkeerplaats.

18 december om 9:30 UUR verzamelen op de locatie en tussen 10:00 en 11:00 uur lekker plonsen.
Ook de niet duikers zijn hierbij welkom om ons aan te moedigen en de duikleider gezelschap te houden ;-) of lekker een wandeling te maken.

Na de duik zullen we richting De Rekere 2.0 gaan om effe door te warmen en te genieten
van een heerlijke lunch. Deze zal om 12.00 uur voor ons klaar staan.
Geen zin om naar de duikstek te komen? Alleen aanschuiven bij de lunch mag ook;-)

Read more...

 

Heb je interesse in fotografie en ben je nieuwsgierig naar het leven in zoet en zout water in Nederland? 

Wil je ook wat meer weten wat kleuren doen onder water en hoe je om kunt gaan met zweefvuil?

Heb je plannen om in het buitenland te duiken en wil je wat meer zien van haaien, walvissen en pygmee zeepaardjes?

Kom dan naar de presentatie vrijdag avond 25-11 van 20.30 uur tot +/- 21.30 uur van Rob de Vries, onderwaterfotograaf. Lokatie de Rekere 2.0 te Alkmaar.


nudibranche

Read more...

 

Dagje duiken in de Oosterschelde vanaf MS Helga
oosterschelde 01
Duiken in de Oosterschelde vanaf een boot, al meerdere malen gedaan en altijd leuk. Dus toen mijn buddy Roy aangaf dat er bij zijn Delta Duikteam nog plaats over was, hoefde ik niet lang na te denken. Dat scheelt een hoop wandel- en klimpartijen met de toch niet zo lichte bepakking. Wie vind dat gemak nou niet lekker! En wat ik ook prettig vind is dat je vaak op plekken komt waar je vanaf de kant niet makkelijk komt.
Zondagmorgen vertrokken we vroeg richting Zeeland met een volgeladen auto. We hadden  ieder twee duikflessen mee aangezien er geen vulmogelijkheden zijn op de boot Helga.
We hadden al een tijd niet samen gedoken en dan raak je onderweg zo aan de praat dat we bijna een afslag mistte. De rit naar Zeeland vloog door al dat geklets, met zelfs nog een kleine koffie/chocolademelk break, zo voorbij. 
Bij de boot aangekomen, zagen we dat er al wat mensen druk bezig waren met het uitladen van hun spullen en om ze op de boot te plaatsen.  Wij volgden hun voorbeeld,  net kuddedieren zijn mensen toch met dat soort dingen. Toen ik mijn spullen op de steiger reed, zag ik  dat de boot toch een heel stuk lager lag dan de steiger.
Ik dacht op dat moment wel even: “Hoe gaan we dit aan boord krijgen?” Maar voor dat ik het wist waren er heel veel helpende handen en werd door iedereen van alles aan boord getild. Binnen een mum van tijd lag alles aan boord en was het wachten op de rest van de mensen die zich aangemeld hadden. Ook hierbij stond iedereen paraat met een helpende hand en konden we snel vertrekken.
De eerste duikstek was Keten 21 Stavenisse. Na een briefing van Ron Huisman maakten we ons snel klaar voor de duik. We moesten er namelijk om 10.30 uur in liggen en om 11.15 uur weer bij de boot  zijn. Een korte duik dus, maar dat heb je als je op de tij duikt. Veiligheid voor alles. We willen namelijk niet helemaal in Verweggistan uitkomen.

Read more...

 

Jaarlijkse BBQ op zaterdag 27 augustus


Oftewel: De Beter Gevulde Clubavond!
De Beter Gevulde Clubavond is dus eigenlijk een clubavond aangevuld met stukjes vlees, gezonde salades, verfrissende fruithapjes en dat alles goed nat gehouden met een lekker glaasje frisdrank, wijntje of een biertje.
Uiteraard zal er ook rekening worden gehouden met mensen die liever vegetarisch eten!
Een extra goede reden om naar de clubavond te komen.bbq2

Waar ?
Voor de gezellige feestavond zijn we te gast bij Rob en Annemiek. Maar voor we daar zijn starten we bij Auke en Yvonne met een spel waar ook nog een leuke prijs mee te winnen valt. 

Hoe laat?
15:30 verzamelen bij Auke en Yvonne aan de Rinnewaard 2 te Alkmaar.

We hopen natuurlijk op een zwoele avond, maar het kan natuurlijk ook minder lekker weer zijn. Ook daar houden we rekening mee! Weer of geen weer, de BBQ gaat sowieso door!
Bij regen en wind zitten we lekker binnen.

Hoe het mogelijk is weten we nog steeds niet, maar voor de prijs hoef je het niet te laten. Het inschrijfgeld bedraagt slechts € 10,00 per persoon voor zowel leden als voor hun partners.

Jullie komen toch ook? Meld je dan nu aan.
Indien je om principiële reden geen vlees wilt eten, geef dit aan op onderstaand formulier.

Read more...

 

Lijkt het je leuk om zelf te gaan duiken?

Duiken is leuk! Hoe komt het anders dat zoveel mensen plezier beleven aan de duiksport?

Elk begin gaat gepaard met aarzeling en de een heeft soms wat meer tijd nodig dan de ander. Maar… iedereen kan het leren en daarbij wordt je goed begeleid door ervaren instructeurs. Als je zeker wilt weten of duiken wel iets voor jou is, maak dan eerst een proefduik voordat je begint aan de cursus.

Een proefduik, ook wel introductieduik, bestaat uit een gedeelte theorie en één uur praktijk in het zwembad.opleiding-1

Tijdens de theorie krijg je een uitleg over wat duiken inhoudt, waar je je aan dient te houden en de begrippen worden besproken. Als je alles hebt begrepen vul je een eigen verklaring en een gezondheidsverklaring in. Dan weet je dat je veilig onder water kunt en de instructeurs en begeleiders weten wie ze mee onderwater krijgen.

Bij het zwembad wordt je voorzien van de uitrusting en ga je te water. In kleine groepjes ga je enkele oefeningen doen die besproken zijn tijdens de theorieles. Deze oefeningen zullen plaatsvinden in het ondiepe gedeelte van het zwembad. Eenmaal gewend aan het gevoel onder water zul je al snel naar het diepere gedeelte gaan. Mocht je problemen hebben met sommige oefeningen dan zal apart, één op één de oefeningen nog eens rustig met je worden geoefend. Maar het belangrijkste tijdens zo'n introductieduik is : alles mag, niets hoeft… het moet leuk zijn! Na afloop praten we meestal nog even bij in de kantine.

Read more...

 
Inloggen alleen voor LedenZoeken
Facebook
Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Delta Duikteam


Naam:

Email:

Handige Site's
buienradar Nederland duikerslog
getijde tabel Nederland Alle duikstekken in Zeeland

qr-deltaduikteam