Agenda
Delta Shop
Wie is online
We hebben 52 gasten online
2015 Delta Duikteam 25 jaar

Logo DDT25

Home

carnavalCarnavalsduik


Om deze wintermaanden wat op te vrolijken organiseren we een carnavalsduik.

Het zou natuurlijk leuk zijn als iedereen hier vol overgave en mooie uitdossingen aan mee doet;-)
Uiteraard blijft veiligheid belangrijk dus maak het niet tè gek.
De carnavalsduik vind plaats op 25 februari in het GMA.
We verzamelen om 10.00 uur op de kleine parkeerplaats zuid.
Opgeven via onderstaand formulier. Meer info via  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it


Read more...

 

26 maart, Duiktoren Triton

Het was oorspronkelijk de wens van CZSK om "speciaal voor de duikopleidingen" in het wedstrijdbassin een verdiept gedeelte aan te brengen met een afmeting van 8x8x8m.duiktoren triton

Na een zeer tijdrovend en moeizaam proces om alle partijen van het nut en noodzaak van deze unieke voorziening te overtuigen is het project "Triton 12" tot stand gekomen.

De duiktoren  "Triton 12" wordt door CZSK als een zeer goede aanvulling gezien voor het 21 meter diepe duikbassin "Triton 21" dat momenteel op het mijnendienst complex in de haven is gesitueerd. Omdat nagenoeg alle duiktorens in de omliggende landen afgekeurd of aan vervanging toe zijn is het niet ondenkbeeldig dat ook buitenlandse eenheden van de duiktoren gebruik zullen willen maken.

Beschrijving accommodatie

De duiktoren is vervaardigd van een zeer hoge kwaliteit RVS, ook wel duplex genoemd. Om onderwater over maximaal zicht te beschikken is de tankwand geborsteld. De dubbele wanden en het dak zijn voorzien van isolatie materiaal. Om een goed verlichte werkplek te garanderen zijn er vier elektrisch bedienbare lichtkoepels in het dak geplaatst met daar tussenin vier lichtpunten.

Read more...

 

Lijkt het je leuk om zelf te gaan duiken?

Duiken is leuk! Hoe komt het anders dat zoveel mensen plezier beleven aan de duiksport?

Elk begin gaat gepaard met aarzeling en de een heeft soms wat meer tijd nodig dan de ander. Maar… iedereen kan het leren en daarbij wordt je goed begeleid door ervaren instructeurs. Als je zeker wilt weten of duiken wel iets voor jou is, maak dan eerst een proefduik voordat je begint aan de cursus.

Een proefduik, ook wel introductieduik, bestaat uit een gedeelte theorie en één uur praktijk in het zwembad.opleiding-1

Tijdens de theorie krijg je een uitleg over wat duiken inhoudt, waar je je aan dient te houden en de begrippen worden besproken. Als je alles hebt begrepen vul je een eigen verklaring en een gezondheidsverklaring in. Dan weet je dat je veilig onder water kunt en de instructeurs en begeleiders weten wie ze mee onderwater krijgen.

Bij het zwembad wordt je voorzien van de uitrusting en ga je te water. In kleine groepjes ga je enkele oefeningen doen die besproken zijn tijdens de theorieles. Deze oefeningen zullen plaatsvinden in het ondiepe gedeelte van het zwembad. Eenmaal gewend aan het gevoel onder water zul je al snel naar het diepere gedeelte gaan. Mocht je problemen hebben met sommige oefeningen dan zal apart, één op één de oefeningen nog eens rustig met je worden geoefend. Maar het belangrijkste tijdens zo'n introductieduik is : alles mag, niets hoeft… het moet leuk zijn! Na afloop praten we meestal nog even bij in de kantine.

Read more...

 
Inloggen alleen voor LedenZoeken
Facebook
Handige Site's
buienradar Nederland duikerslog
getijde tabel Nederland Alle duikstekken in Zeeland

qr-deltaduikteam