Agenda
Activiteiten afgelopen periode
Wie is online
We hebben 164 gasten online
Home

Buiten de Provincieduiken, Beldert Zaterdag 12 Augustus (let op!!, datum is gewijzigd)

Beschrijving:
De Beldert beschikt over jarenlange kennis en ervaring om aan al onze duikwensen te kunnen voldoen. Het duikcentrum bestaat sinds 1996 en eigenaar Gerard van der Heijden is al meer dan 30 jaar in de duiksport actief.
Nu zijn ze recentelijk weer aan het verbouwen en de nieuwe winkel is al klaar. Er komt nog een nieuwe instap maar de oude voldoet perfect nog.
De Beldert heeft een maximale diepte van 25 meter en is geschikt voor zowel de beginnende als gevorderde duiker. Via een steiger kunt we gemakkelijk in en uit het water gaan. Het zicht is over het algemeen erg goed met vooral zomers zicht tot 10 meter. Het onderwaterleven is gevarieerd: van baarzen, snoeken, modderkruipers en karpers tot zoetwaterkreeftjes. Ook kunt we op zoek gaan naar de diverse objecten die in de loop der tijd in De Beldert zijn afgezonken. Een wrak van een kotter, een compleet opgetuigde zeilboot en de cockpit van een Boeiing 747 zijn natuurlijk fantastische objecten voor ons en super leuk voor de fotograven onder ons.beldert

Lees meer...

 

Duiken op de Noordzee….


Je zou denken troebel, donker, groen en vies water. Maar niets is minder waar! Zicht tot 20 meter is haalbaar en de vele wrakken voor onze kust, die nu dienst doen als duik object en schuilplaats voor het onderwaterleven, maakt dit een geweldige duik locatie.

murene-noordzee

Door de eeuwen heen zijn hier talloze schepen gezonken van vikingsschepen, VOC schepen tot stoomschepen, van onderzeeërs tot voorpostenboten, en van vissersboten tot recenter gezonken vrachtschepen en vele vliegtuigen.

Wij als Delta duikteam willen jullie ook kennis laten maken met de mooie onderwaterwereld van de Noordzee en willen met het motorschip Murene uit IJmuiden een bootduik organiseren.
Het plan is om 2 duiken te maken op 2 verschillende wrakken en dat is alleen mogelijk op de kentering van de getijden. Daardoor zullen wij ook een hele dag op de boot doorbrengen. Koffie en thee zit bij de prijs in, voor een lunchpakketje dien je zelf te zorgen. Het schip is 15 lang en 5 meter breed, zodoende is er maar plek voor 8 duikers.
Voor de 2e duik wordt er gevuld aan boord, ook Nitrox is mogelijk tegen betaling.
Om mee te kunnen moet je minimaal 2* of PADI Rescue zijn omdat de wrakken gemiddeld op een diepte van 30 meter liggen en er stroming kan staan. Een fles van tenminste 12 ltr wordt aangeraden. En tevens zijn een deco/markeringsboei met reel verplicht.

Lees meer...

 

Lijkt het je leuk om zelf te gaan duiken?

Duiken is leuk! Hoe komt het anders dat zoveel mensen plezier beleven aan de duiksport?

Elk begin gaat gepaard met aarzeling en de een heeft soms wat meer tijd nodig dan de ander. Maar… iedereen kan het leren en daarbij wordt je goed begeleid door ervaren instructeurs. Als je zeker wilt weten of duiken wel iets voor jou is, maak dan eerst een proefduik voordat je begint aan de cursus.

Een proefduik, ook wel introductieduik, bestaat uit een gedeelte theorie en één uur praktijk in het zwembad.opleiding-1

Tijdens de theorie krijg je een uitleg over wat duiken inhoudt, waar je je aan dient te houden en de begrippen worden besproken. Als je alles hebt begrepen vul je een eigen verklaring en een gezondheidsverklaring in. Dan weet je dat je veilig onder water kunt en de instructeurs en begeleiders weten wie ze mee onderwater krijgen.

Bij het zwembad wordt je voorzien van de uitrusting en ga je te water. In kleine groepjes ga je enkele oefeningen doen die besproken zijn tijdens de theorieles. Deze oefeningen zullen plaatsvinden in het ondiepe gedeelte van het zwembad. Eenmaal gewend aan het gevoel onder water zul je al snel naar het diepere gedeelte gaan. Mocht je problemen hebben met sommige oefeningen dan zal apart, één op één de oefeningen nog eens rustig met je worden geoefend. Maar het belangrijkste tijdens zo'n introductieduik is : alles mag, niets hoeft… het moet leuk zijn! Na afloop praten we meestal nog even bij in de kantine.

Lees meer...

 
Facebook
Handige Site's
buienradar Nederland duikerslog
getijde tabel Nederland Alle duikstekken in Zeeland
Delta Shop

Delta Duikteam jas

deltajasjes

 

Wie wil er nou niet zo'n mooie Delta Duikteam jas.

Nog steeds verkrijgbaar. Slechts € 10,-
in de maten M/L/XL/XXL
Interesse? bestuur