1* Duikopleiding (Open Water),

Onze opleidingen zijn vooral gericht op mensen die naast vakantiewensen, ook zoeken naar een nieuwe uitdagende hobby. Want ook duiken in Nederland is mooi en interessant. Regelmatig worden buitenwaterduiken gemaakt waarbij je kunt genieten van de onderwaterwereld.
Vanaf de eerste les in het zwembad leer je met persluchtapparatuur omgaan. In de theorieles (vooraf) behandelen en tonen we zo eenvoudig mogelijk de benodigde kennis en technieken.

Inhoud van de opleiding:
In de opleiding 1* duiker leer je alle beginselen van de duiksport.
De cursus bestaat uit 3 modules, wat betekent dat je stap voor stap leert duiken.
Kennisontwikkeling
Je leert zaken over het effect van druk op je lichaam, hoe je voor jou de beste uitrusting kunt uitkiezen, en waar je rekening mee moet houden bij het plannen van een duik.
Zwembadsessies
Het zwembad is een veilige gecontroleerde omgeving. Hier leer je onder toezicht van je instructeur de basisvaardigheden van het duiken. Zo leer jij je duikset in elkaar te zetten, water te verwijderen uit je masker (onder water) en nog veel meer.
Buitenwater
Het buitenwater! Daar komt alles samen. Je gaat samen met je instructeur en je buddy’s duiken in een plas in Nederland. Afhankelijk van de duikstek kun je duiken tussen de vissen, kreeftjes en waterplanten. Een totaal andere wereld gaat voor je open! In het buitenwater moet je laten zien wat je in het zwembad geleerd hebt.

Om deel te kunnen nemen aan de opleiding tot 1*-duiker moet je:
• lid zijn van Deltaduikteam en de NOB;
• minimaal 14 jaar zijn;
• beschikken over een geldige medische goedkeuring voor het beoefenen van de duiksport.

Na de opleiding 1* duiker ben je bevoegd voor de volgende duiken:
Met het halen van je 1* (open water) duikbrevet leer je hoe je veilig kunt duiken. Daarnaast kun je je duikbrevet bijvoorbeeld gebruiken als je op vakantie gaat en een uitrusting wil huren of een duikfles laten vullen.
Tijdens de opleiding heb je alle basisvaardigheden geleerd die nodig zijn om zelfstandig te duiken. Uiteraard is het verstandig en soms zelfs vereist om met name op onbekende duikstekken met een ervarener duiker als buddy mee te duiken.
Met een 1* brevet mag je tot 20 meter diepte duiken in niet stromend water.

Wat heb je verder nodig?
Tijdens de opleiding kun je gebruik maken van een perslucht uitrusting die beschikbaar wordt gesteld door Delta Duikteam. Er zijn diverse duikbrillen en vinnen beschikbaar, echter we adviseren je om deze zelf aan te schaffen. (hierover adviseren we in de eerste bijeenkomst).
Een duikpak met toebehoren voor het buitenwater huur je zelf.
Op sommige plaatsen zijn duikvergunningen vereist hier moet je zelf voor zorgen.

Wat zijn de kosten voor de cursus ?
De kosten voor de cursus zijn € 175,- hiervoor ontvang je het (nieuwe) NOB cursusboek 1* duiker,
je neemt deel aan de theorieavonden waar we in kleine groepen de lesstof uitleggen, je oefent in het zwembad de Hoornse Vaart en je maakt ten minste 5-7 begeleide buitenduiken om de theorie in de praktijk te brengen.

Locatie:
De theorielessen zijn op vrijdag avond van 20:00 – 22:00 uur op een n.t.b. locatie te Alkmaar.
Voor de zwembadlessen maken we op de dinsdag avonden gebruik van 21:00 – 22:00 uur van het zwembad “de Hoornse Vaart” aan de Hertog Aalbrechtweg 4 te Alkmaar.
De buitenduiken maken we bij voorkeur in Vinkeveen (vergunning verplicht) maar in overleg behoren alle (geschikte) duikstekken ook tot de mogelijkheden.

Wil je deelnemen aan deze opleiding geef je dan op via onderstaand formulier of per mail:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Aanvraagformulier 1* Duikopleiding

Verkeerde invoer
Verkeerde invoer
Verkeerde invoer
Ongeldige invoer


Algemene bepaling:
- Voor deze activiteit dient men de eigen bijdrage voor aanvang opleiding te hebben overgemaakt op  NL57INGB0000615817 t.n.v. Delta Duikteam Alkmaar, onder vermelding van 1* duikopleiding met startdatum
- Na aanmelding is kosteloos annuleren mogelijk tot 2 weken voor aanvang opleiding, bij annulering na deze datum, of bij het niet aanwezig zijn tijdens de activiteit, is artikel F6 van het huishoudelijk reglement van toepassing. (en kunnen extra kosten in rekening worden gebracht!). Restitutie van de inschrijvingskosten bij annulering is beperkt mogelijk
- Deelname aan deze activiteit is voor eigen risico.