2* Duiker / Advanced diver,

De 2*-duiker wordt in de Engelse benaming aangeduid als Advanced Open Water Diver. Dit is een internationaal bekende benaming, waarvan de bevoegdheden aansluiten bij wat je in je opleiding hebt geleerd.

Als sportduiker heb je heel veel mogelijkheden om plezier aan je hobby te beleven. Je kunt duiken in getijdenwater, na zonsondergang de vissen bewonderen die je overdag niet ziet, het leven onder water herkennen en meer kennis opdoen in het assisteren van je buddy bij onverwachte situaties. Je verbreedt in deze opleiding je horizon.

In de 2*-duikeropleiding doe je ervaring op met het plannen en veilig uitvoeren van duiken onder diverse omstandigheden.
Voordat je je 2*-duikbrevet kunt aanvragen, moet je in totaal minimaal 20 duiken hebben gemaakt. De duiken uit je vorige opleiding tellen hierbij mee, evenals de duiken die je maakt in het kader van de opleiding.

Om deel te kunnen nemen aan de opleiding tot 2*-duiker moet je:

  • lid zijn van Deltaduikteam en de NOB
  • minimaal 15 jaar zijn
  • beschikken over een geldige medische goedkeuring voor het beoefenen van de duiksport
  • beschikken over het 1*-duikbrevet / open water brevet of een gelijkwaardig ander brevet

Tijdens de opleiding behandelen we theorie over nachtduiken, stromingsduiken, redding technieken, diep duiken, navigatie en het onderwaterleven. Na het behandelen van de theorie maak je samen met je duikinstructeur een aantal duiken om de theorie in de praktijk te brengen.

Na de opleiding 2* duiker ben je bevoegd voor de volgende duiken:

  • geen decompressieduiken met persluchtapparatuur
  • dieper dan 20 meter

Wat heb je verder nodig?
Om de cursus te volgen moet je over een duikuitrusting beschikken.gem-hhwaard-intro-01
Op sommige plaatsen zijn duikvergunningen vereist hier moet je zelf voor zorgen

Wat zijn de kosten voor de cursus?
De kosten voor de cursus voor de cursus zijn € 150,-
Als je je inschrijft ontvang je het NOB cursusboek 2* duiker
Je neemt deel aan de theorieavonden waar we in kleine groepen de lesstof uitleggen
Je maakt 10 begeleide buitenduiken om de theorie in de praktijk te brengen.

De cursist die de 2* opleiding 'Zelfstandig duiker heeft gevolgd kan de onderwaterwereld onafhankelijk gaan verkennen.
Hij of zij kan, samen met een buddy die ook een zelfstandig duiker of hoger is, de mooie plekken van de onderwaterwereld gaan bekijken zonder begeleiding van een ervaren duikleider. Hierdoor gaat er een wereld voor je open!

Locatie:

De theorielessen zijn op vrijdag avond van 20:30 – 22:00 uur in ons clubgebouw aan de Drechterwaard 16, 1824 EX Alkmaar ( de  Rekere 2.0 ).
Voor de zwembadlessen maken we op de dinsdag avonden gebruik van 21:00 – 22:00 uur van het zwembad “de Hoornse Vaart” aan de Hertog Aalbrechtweg 4 te Alkmaar.
De buitenduiken maken we gedeeltelijk in het zeelandweekend en verder gaan we vaak naar Vinkeveen maar in overleg behoren alle (geschikte) duikstekken tot de mogelijkheden