Specialisatie “Wrakduiken op de Noordzee”

Een van de meest tot de verbeelding sprekende vormen van duiken is toch wel wrakduiken. De mysteries die rond een wrak hangen zoals om welk wrak het gaat, vaak is de naam niet eens bekend, hoe is het gezonken, wat was de lading etc maken wrakduiken tot een belevenis.wrak 04 rev1Wrakken kunnen worden gevonden in de meest uiteenlopende locaties en dieptes. Zo liggen er bijvoorbeeld in onze Noordzee nog duizenden wrakken welke het ontdekken waard zijn maar ook in de Oosterschelde, Veerse Meer en zelfs Oostvoornsemeer zijn ze te vinden. In de loop van de tijd veranderen wrakken vaak in kunstmatige riffen waar ze dan dienst doen als leefgebied voor vele dieren. Daarnaast zijn wrakken een tijdscapsule van soms eeuwen oud waar je vervolgens een kijkje kunt nemen in de geschiedenis. Veel wrakken zijn dan ook van Archeologische of historische waarde.

Binnenkort wordt er ook door Delta Duikteam weer een duik op de Noordzee georganiseerd als voorbereiding daar op organiseert Delta Duikteam ook de specialisatie “Wrakduiken”.

Ingangsniveau:
De specialisatie is toegankelijk voor duikers met een 2*-duikbrevet / Advanced. Enige duikervaring in getijdenwater wordt aanbevolen.
wrak 02


Wat wordt er behandeld tijdens deze specialisatie:
Theoretische kennis over het plannen en voorbereiden van een wrakduik
Praktische oefeningen met het reelen (droogoefenen)
Praktische oefeningen met het reelen (in het water)
Praktische oefeningen met de decoboei

Materiaal eisen:
Een uitrusting die geschikt is voor de Noordzee met minimaal een 12 liter duikfles (bij voorkeur groter). Verder moet iedere deelnemer zelf beschikken over een Boei, reel (met voldoenden lengte lijn), fluit, horloge etc.

Voorwaarden brevetering:
•    Deelname theoriecursus en zwembadtraining
•    De cursist heeft aantoonbaar 4 wrakduiken op wrakken in de Noordzee of in Engelse of Bretonse kustwateren gemaakt. (kopie logboek van de 4 wrakduiken)
•    Verslag van 1 wrakduik
•    Beantwoord 10 toetsvragen (open boek)
•    Geldig lidmaatschap NOB (of eventueel met meerkosten ca. € 35,- voor een brevetkaart)

Heb je interesse meld je eigen dan aan via onderstaand formulier. Voor meer info mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Aanvraagformulier Specialty Wrakduiken

Verkeerde invoer
Verkeerde invoer
Verkeerde invoer
Verkeerde invoer
Vul de vier letter code in
Herinstellen Verkeerde invoer

Algemene bepaling:
- Voor deze activiteit dient men de eigen bijdrage voor 27 augustus a.s. te hebben overgemaakt op IBAN: NL57INGB0000615817 t.n.v. Delta Duikteam Alkmaar, onder vermelding van Specialty wrakduiken
- Na aanmelding is kosteloos annuleren mogelijk tot 1 september 2014, bij annulering na deze datum, of bij het niet aanwezig zijn tijdens de activiteit, is artikel F6 van het huishoudelijk reglement van toepassing. (en kunnen extra kosten in rekening worden gebracht!).Restitutie van de inschrijvingskosten bij annulering is beperkt mogelijk
- Zorg zelf voor je duikuitrusting
- Informatie wordt alleen verstrekt in het clubblad en via deze pagina.
- Deelname aan deze activiteit is voor eigen risico.