Zwembad weer open voor Delta Duikteam leden

Zwembadavond Delta Duikteam

Zwembad weer open voor Delta Duikteam

Beste Delta leden,

Na de laatste persconferentie zijn er gelukkig weer wat beperkingen afgevallen. Het zwembad mag weer open en we hebben bericht van het zwembad dat we vanaf dinsdag 24 november weer welkom zijn.
Natuurlijk gelden vanaf nu wel weer de regels van voor de lockdown.

Dus hou afstand en hou je aan de regels die in het zwembad gelden.

Zie ook de agenda voor de zwemdata

Veel zwemplezier weer 💦

(On)beperkt duiken

 

Onze leden Wilfred en Renate zijn al een tijdje betrokken bij stichting (On)beperkt duiken en kunnen hierbij wel wat duikers (en deelnemers) gebruiken.
onbeperkt duken in het zwembad

Stichting (On)beperkt duiken maakt het mogelijk om mensen met een beperking de vrijheid van het duiken te laten ervaren. De stichting is IAHD gecertificeerd en duikt in Alkmaar en Lisse in het zwembad en soms in buitenwater. Voor Alkmaar zijn we op het moment (dringend) op zoek naar zowel meer begeleiders als meer deelnemers. Ken je iemand die het heel gaaf lijkt om onder water te ademen, iemand die toe is aan iets nieuws, iemand met b.v. autisme of adhd die niet regulier een opleiding zou kunnen/willen doen of iemand die voor even bevrijd zou willen zijn van de rolstoel? Of lijkt het je zelf erg leuk om zo iemand te (leren) begeleiden? Neem dan even contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Per jaar duiken we ongeveer 9x op zondagmiddag tussen 14.30-15.30 in het 50m bad van de Hoornse Vaart. De eerstvolgende keer staat gepland op 25 oktober. Zie ook www.onbeperktduiken.nl.

Groetjes,
Renate

 

 

Ivm de Corona-crisis geen Nitrox Plus Specialty

Ivm de Corona-crisis gaat de Nitrox Specialty niet door

 

NITROX plus specialisatie

bij Delta Duikteam op 3 april en 17 april 2020.nitrox1
In deze Nitrox cursus leer je waar je op moet letten als je gaat duiken met een verrijkt ademgas. Dit houdt in dat er in je duikfles een mengsel wordt gedaan waarin meer zuurstof en minder stikstof zit. Het gevolg hiervan is, dat het beter is voor je lichaam en / of je langer kunt duiken op bepaalde ogenblikken.
Ook kun je nitrox gebruiken om veiliger/met minder stikstof impact te duiken. Je kunt er dan voor kiezen om dezelfde nultijden aan te houden van je luchttabel; je neemt dan minder stikstof in je lichaam op ten opzichte van duiken met normale perslucht.
Op steeds meer plaatsen in de wereld zie je, dat nitroxduiken meer en meer het duiken met normale perslucht opvolgt.

Waarom duiken met Nitrox?
• Meer ervaring en kennis over het duiken
• Het oprekken van de limieten
• Veiliger & gezonder
• Erg handig bijv. op een live-aboard of bij meerdere duiken op 1 dag (zoals tijdens een Delta Duikteam Zeelandweekend)

Wat mogen nitroxduikers?
Wereldwijd kun je met je brevet laten zien dat je NOB-nitroxduiker bent en gerechtigd om te duiken met nitroxmengsels.
Je kan na de cursus duiken met verrijkte lucht tot 40% zuurstof.
Je bent o.a. in staat om te berekenen hoe diep je met een bepaald nitroxmengsel kunt duiken en wat voor een mengsel ideaal is bij een bepaalde maximale duikdiepte.

Lees meer: Ivm de Corona-crisis geen Nitrox Plus Specialty

Duikopleiding bij Delta Duikteam

Lijkt het je leuk om zelf te gaan duiken?

Duiken is leuk! Hoe komt het anders dat zoveel mensen plezier beleven aan de duiksport?

Elk begin gaat gepaard met aarzeling en de een heeft soms wat meer tijd nodig dan de ander. Maar… iedereen kan het leren en daarbij wordt je goed begeleid door ervaren instructeurs. Als je zeker wilt weten of duiken wel iets voor jou is, maak dan eerst een proefduik voordat je begint aan de cursus.

Een proefduik, ook wel introductieduik, bestaat uit een gedeelte theorie en één uur praktijk in het zwembad.opleiding 1

Tijdens de theorie krijg je een uitleg over wat duiken inhoudt, waar je je aan dient te houden en de begrippen worden besproken. Als je alles hebt begrepen vul je een eigen verklaring en een gezondheidsverklaring in. Dan weet je dat je veilig onder water kunt en de instructeurs en begeleiders weten wie ze mee onderwater krijgen.

Bij het zwembad wordt je voorzien van de uitrusting en ga je te water. In kleine groepjes ga je enkele oefeningen doen die besproken zijn tijdens de theorieles. Deze oefeningen zullen plaatsvinden in het ondiepe gedeelte van het zwembad. Eenmaal gewend aan het gevoel onder water zul je al snel naar het diepere gedeelte gaan. Mocht je problemen hebben met sommige oefeningen dan zal apart, één op één de oefeningen nog eens rustig met je worden geoefend. Maar het belangrijkste tijdens zo'n introductieduik is : alles mag, niets hoeft… het moet leuk zijn! Na afloop praten we meestal nog even bij in de kantine.

Lees meer: Duikopleiding bij Delta Duikteam

Subcategorieën

Facebook