KERSTDUIK 2021

Kerstduik

Nu Sinterklaas zich bezig houdt met surprises en kadootjes, is het voor de Evenementencommissie weer tijd om zich bezig te houden met het organiseren van een gezellige, sfeervolle Kerstduik.
En dat is ons weliswaar gelukt.
Zondag 12 december zijn we van plan om een duik te maken in Toolenburgerplas.

We verwachten jullie om 9:30 uur op de parkeerplaats nabij Restaurant Long Island.
Na de duik gaan we richting Sint Pancras waar we in ons nieuwe club-onderkomen een heerlijke lunch gaan nuttigen.
We verwachten rond 12:00 uur daar aan te schuiven.

Ben je geen liefhebber van het koude water maar lijkt het je wel gezellig om te komen lunchen .....geen probleem.
Ook niet leden zijn van harte welkom!

De kosten voor dit evenement zijn €7,50 pp.
Inschrijven via de app ( John of Annemiek) of via onderstaand formulier.

Namens de Evcie, tot 12 december!!

Zwembadavond Delta Duikteam

Vanaf 7 september is er weer zwemmen in het zwembad.
Neem het protocol "Verantwoord Zwemmen in de Hoornse Vaart" thuis eerst door voordat je naar het zwembad gaat.
Let op!! Het is belangrijk dat jullie bij aankomst rekening houden met de recreanten. In de grote kleedkamers mogen maximaal 2 personen tegelijk omkleden. De kleine hokjes zijn ook beschikbaar. Omkleden rondom het zwembad of boven op het entreesol mag ook. Als de 1,5 meter afstand maar wordt aangehouden.

 

 

 

Onze leden Wilfred en Renate zijn al een tijdje betrokken bij stichting (On)beperkt duiken en kunnen hierbij wel wat duikers (en deelnemers) gebruiken.
onbeperkt duken in het zwembad

Stichting (On)beperkt duiken maakt het mogelijk om mensen met een beperking de vrijheid van het duiken te laten ervaren. De stichting is IAHD gecertificeerd en duikt in Alkmaar en Lisse in het zwembad en soms in buitenwater. Voor Alkmaar zijn we op het moment (dringend) op zoek naar zowel meer begeleiders als meer deelnemers. Ken je iemand die het heel gaaf lijkt om onder water te ademen, iemand die toe is aan iets nieuws, iemand met b.v. autisme of adhd die niet regulier een opleiding zou kunnen/willen doen of iemand die voor even bevrijd zou willen zijn van de rolstoel? Of lijkt het je zelf erg leuk om zo iemand te (leren) begeleiden? Neem dan even contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Per jaar duiken we ongeveer 9x op zondagmiddag tussen 14.30-15.30 in het 50m bad van de Hoornse Vaart. De eerstvolgende keer staat gepland op 25 oktober. Zie ook www.onbeperktduiken.nl.

Groetjes,
Renate

Lijkt het je leuk om zelf te gaan duiken?

Duiken is leuk! Hoe komt het anders dat zoveel mensen plezier beleven aan de duiksport?

Elk begin gaat gepaard met aarzeling en de een heeft soms wat meer tijd nodig dan de ander. Maar… iedereen kan het leren en daarbij wordt je goed begeleid door ervaren instructeurs. Als je zeker wilt weten of duiken wel iets voor jou is, maak dan eerst een proefduik voordat je begint aan de cursus.

Een proefduik, ook wel introductieduik, bestaat uit een gedeelte theorie en één uur praktijk in het zwembad.opleiding 1

Tijdens de theorie krijg je een uitleg over wat duiken inhoudt, waar je je aan dient te houden en de begrippen worden besproken. Als je alles hebt begrepen vul je een eigen verklaring en een gezondheidsverklaring in. Dan weet je dat je veilig onder water kunt en de instructeurs en begeleiders weten wie ze mee onderwater krijgen.

Bij het zwembad wordt je voorzien van de uitrusting en ga je te water. In kleine groepjes ga je enkele oefeningen doen die besproken zijn tijdens de theorieles. Deze oefeningen zullen plaatsvinden in het ondiepe gedeelte van het zwembad. Eenmaal gewend aan het gevoel onder water zul je al snel naar het diepere gedeelte gaan. Mocht je problemen hebben met sommige oefeningen dan zal apart, één op één de oefeningen nog eens rustig met je worden geoefend. Maar het belangrijkste tijdens zo'n introductieduik is : alles mag, niets hoeft… het moet leuk zijn! Na afloop praten we meestal nog even bij in de kantine.