Even voorstellen

Delta Duikteam, opgericht in 1990, is een onafhankelijke, niet commerciële duikvereniging. Bij ons staat duikplezier voorop! Onze leden zijn gebrevetteerd bij diverse duik organisaties als PADI, NOB(CMAS), SSI etc.

Delta Duikteam biedt je de mogelijkheid om Nederland op een leuke en gezellige manier te ontdekken. Wel een brevet, maar geen buddy? Bij ons ontmoet je prima duikmaatjes.

Wat wij bieden

Activiteiten met kortingen voor onze leden, van beginnende duiker tot gevorderd en gratis flesvullingen.
Het zwembad uur om met je duikuitrusting je vaardigheden te oefenen of voor (conditie) zwemmen. Locatie: Sport- en recreatiecomplex Hoornse Vaart, Hertog Aalbrechtweg 4, 1823 DL Alkmaar.
Een keer per maand een clubduik naar wisselende lokaties, en in de zomermaanden nog een clubduik op vrijdagavond. Verder tweemaal per jaar een weekend in Zeeland, een van de mooiste duikgebieden in Nederland. Diverse bootduiken. Ook wordt in de zomer een weekend naar een andere provincie georganiseerd.

geestmerambacht

Wat wij doen

Alle activiteiten worden door onze eigen leden georganiseerd. Voor de leden bestaat dan ook de mogelijkheid om zelf activiteiten te bedenken en eventueel met hulp van andere leden te organiseren.

De activiteiten zijn o.a.:

- Weekend duiken in Zeeland
- Bootduiken op de Grevelingen
- Live-aboard op de Grevelingen
- Bootduiken in Vinkeveen
- Provincie-weekend
- Clubduiken
- Nettentraining in het zwembad
- Cursus overleven op zee
- Themaduiken

De clubavond

De vereniging heeft haar clubruimte Beverplein 5, 834GS Sint Pancras. Tijdens de clubavonden (iedere vrijdagavond) kunnen ervaringen met andere clubleden worden uitgewisseld, afspraken gemaakt om te duiken, of gewoon gezellig een drankje te nuttigen.
Verder wordt er geregeld een presentatie van een buitenlandse reis of een ander leerzaam betoog gehouden.

Voor meer info neem contact op via onze contactpagina


Lijkt het je leuk om zelf te gaan duiken?

Duiken is leuk! Hoe komt het anders dat zoveel mensen plezier beleven aan de duiksport?

Elk begin gaat gepaard met aarzeling en de een heeft soms wat meer tijd nodig dan de ander. Maar… iedereen kan het leren en daarbij wordt je goed begeleid door ervaren instructeurs. Als je zeker wilt weten of duiken wel iets voor jou is, maak dan eerst een proefduik voordat je begint aan de cursus.

Een proefduik, ook wel introductieduik, bestaat uit een gedeelte theorie en één uur praktijk in het zwembad.opleiding 1

Tijdens de theorie krijg je een uitleg over wat duiken inhoudt, waar je je aan dient te houden en de begrippen worden besproken. Als je alles hebt begrepen vul je een eigen verklaring en een gezondheidsverklaring in. Dan weet je dat je veilig onder water kunt en de instructeurs en begeleiders weten wie ze mee onderwater krijgen.

Bij het zwembad wordt je voorzien van de uitrusting en ga je te water. In kleine groepjes ga je enkele oefeningen doen die besproken zijn tijdens de theorieles. Deze oefeningen zullen plaatsvinden in het ondiepe gedeelte van het zwembad. Eenmaal gewend aan het gevoel onder water zul je al snel naar het diepere gedeelte gaan. Mocht je problemen hebben met sommige oefeningen dan zal apart, één op één de oefeningen nog eens rustig met je worden geoefend. Maar het belangrijkste tijdens zo'n introductieduik is : alles mag, niets hoeft… het moet leuk zijn! Na afloop praten we meestal nog even bij in de kantine.